OM MEIUM SJOKOLADE
OG
“SELBUSJOKOLADEN”

Meium Sjokolade er en Økologisk konfektfabrikk i Selbu kommune. Bedriften ble startet av Lillian Skillingstad og Terje Løkås i 2008. Siden har vi bidratt med smakfull økologisk konfekt- og lakris blant annet på Bondens marked og norske matfestivaler. Meium Sjokolade har lagt vekt på å utvikle konfekt med nordisk aroma, og en serie konfekt-menyer som passer perfekt til utvalgte vintyper, øl og kaffe. Vi anbefaler vår konfekt enten som aperitiff og til dessert, eller ganske enkelt for ren nytelse av ekte naturlig aroma med Nordisk Særpreg.

Vi lager “tradisjonell nordisk konfekt” med blant annet Bjørk og Einer, lokalt øl. Multer, Tinnved, Tyttebær, Blåbær og Blåmuggost fra Selbu Meieri (Selbu Blå), Seterbrunost, Gulrot, og tørket Elgkjøtt eller Reinkjøtt. Av våre mer eksotiske spesialiteter kan vi anbefale konfekt med røykpreget (peated) whisky fra whiskyregionen Islay i Vest- Skottland, konfekt med cognac/sigar, og flere typer melkefri trøffel med kokosfløte. Vi kan også tilby ekte økologisk lakris i forskjellige varianter, og en ren 70 % mørk sjokolade iblandet forskjellige krydderurter, som setter en ekstra spiss på den mørke sjokoladens balanserte bitter-syrlige aroma. Meiums konfektbit med Selbu Blå ble i 2011 nominert til årets matinnovasjonspris.

 

Økologisk kvalitet og innhold

Meium Sjokolade er sertifisert av Debio for økologisk konfektproduksjon, og kvalitetsgodkjent som gårdsmatbedrift av Mattilsynet. Vi benytter kun økologiske eller ferske råvarer i konfekten. Fløten og smøret som vi benytter i produksjonen, får vi fra det økologiske Rørosmeieriet, og flere av råvarene produseres eller høstes i lokalmiljøet. Den økologiske sjokoladeråvaren kommer fra Peru og Ecuador. Økologisk rålakris kjøper vi direkte fra produsent i Italia og Iran. For å sikre god økologisk kvalitet, benytter vi en naturlig økologisk konserveringsmetode. Konfekten inneholder derfor ingen kjemisk fremstilte konserveringsmidler. For å hindre krystallisering av ganasjen (fyllet i konfektbitene), er konfekt tilsatt ca. 1 % glykosesirup av glutenfri økologisk hvetestivelse eller potetstivelse. Konfekten inneholder kun den mengde økologisk rørsukker som er tilsatt fra fabrikken der sjokoladeråvaren er tilvirket.

 

Garanti og anvisning for lagring og oppbevaring av konfekten over lengre tid

Under forutsetning at konfekten oppbevares og behandles på riktig måte, garanterer vi en holdbarhet på konfekten inntil 2 måneder fra produksjonsdato. Konfekt må aldri eksponeres for direkte sollys, eller ligge uinnpakket i kjøleskap. Høy varme, fuktighet, og direkte sollys vil kunne forårsake smelting, uttørking eller muggdannelse, og raskt redusere konfektens konsistens og friske aroma. Enkelte konfektbiter inneholder litt alkohol eller frisk frukt og bær, og disse vil være ekstra ømfintlige for varme og uttørking. Konfekten bør derfor oppbevares skyggefullt i romtemperatur. Konfekt og sjokolade som lagres over lengre tid, bør ligge i lufttett plastforpakning som ikke avgir smak. Konfekten tåler nedfrysing i lufttett innpakning. Ved normal lagring over lengre tid (over 3 måneder) vil både smakskvalitet og konsistens reduseres noe. Ideelle forhold for oppbevaring av konfekt uten innpakning er ca. 16-180c, og ca. 40 til 60 % luftfuktighet.

 

Vi ønsker deg en vidunderlig smaksopplevelse med

Selbusjokoladen

fra

Meium Sjokolade

Lykke til med en vidunderlig smaksopplevelse med Selbusjokoladen fra Meium Sjokolade Fabrikk


Selbu Sjokolade til Øl

Konfekt til øl: Besk, syrlig, dempet sursøt og bitter. (Tart Acidic bitter, soft, sweet and sour)

Esken inneholder 15 sjokoladebiter, tre av hver sort.

Til web butikken
Imperial stout

Sjokolade med Imperial stout.

Pasjonsfrukt

Syrlig sterk aroma av pasjonsfrukt.
Til Weissbier.

TiramIsu

En meget velsmakende sjokolade. Til Stout.

Ingefærkaramell

En meget velsmakende sjokolade. Til lys Ale.

Bjørk & Einer

En unik smaksopplevelse
av norsk natur.
Til Farmannsøl Stout.

Selbu Sjokolade til Whiskey

Denne sjokoladen er laget med  forskjellige typer sterkt røkpreget  skotsk whisky fra ”The Whisky Coast”. Her er tradisjonen å tørke byggmalt ved bruk av torv som gir whiskyen et karakteristisk røykpreg.

Esken inneholder 7 biter herlig whiskysjokolade.

Til web butikken
 
BRUICHLaDDICH
Arran
Laphroaig
CaOL ILa
BOWmORE
aRDBEG
LaGavULIn

Selbu Sjokolade til Hvit vin

Konfekt til søt hvitvin/dessertvin/Eiswein: Syrlig nordisk fruktighet, skogsbær. (Acidic Nordic fruitiness)

Esken inneholder 15 sjokoladebiter, tre av hver sort.

Til web butikken
Tyttebær

Frisk syrlig og lun i smaken.

Havtorn/Tindved

Syrlig med bittersøt ettersmak.

Rabarbra

Myk fruktig smak av rabarbra.

Bjørnebær & Chili

Aromatisk bjørnebær med en anelse chili.

Multebær

Friske multer. Som nyplukket.

Selbu Sjokolade til Rød Vin

Konfekt til Amarone/fyldig rødvin: lett krydret, frisk syrlighet, fruktig (Sharp fresh spicy, acidity, fruity).

Esken inneholder 15 sjokoladebiter, tre av hver sort.

Til web butikken
Chili & Mint

En lysere blanding med peppermynte. Frisk og spennende kombinasjon.

Bringebær

Frisk i smak, lett og smakfull.

Pasjonsfrukt

Syrlig sterk aroma av pasjonsfrukt.

Karamell

En meget velsmakende sjokolade. Til søte røde viner.

Cointreau

En feminin og mild sjokolade med biter av appelsinskall.

Selbu Sjokolade til Port Vin

Konfekt til Taylors portvin/hetvin: Kraftig krydret, tyngde. (Rich strong, sharp heavy spicy)

Esken inneholder 15 sjokoladebiter, tre av hver sort.

Til web butikken
Mørk Chili

Mørk sjokolade med
chili gir en helt spesiell
smak av sterk pepper
og bitter sjokolade.

TiramIsu

En meget velsmakende sjokolade. Til røde desertviner.

Selbu Blå

Blåmuggosten bygger opp under sjokoladens søt-bitterhet og gir en
karamellaktig smaksopplevelse.

Lakris

En meget velsmakende sjokolade. Til røde dessertviner.

Bjørk & Einer

En unik smaksopplevelse
av norsk natur.

Selbu Sjokolade til Kaffe

Konfekt til kaffe: Sterk, alkoholpreget bitter syrlighet. (Strong, alcohol characterized, bitter acidity)

Esken inneholder 15 sjokoladebiter, tre av hver sort.

Til web butikken
Pasjonsfrukt

Syrlig sterk aroma av pasjonsfrukt.

Myntekaramell

Fløtekaramell med frisk mytesmak av hele økologiske peppermynteblad.

Kaffe & cognac

Meget god kombinasjon. to Smaker som supplerer hverandre.

Whisky

Sterkt røkpreget skotsk whiskey fra «The Whisky Coast»

Cointreau

En feminin og mild sjokolade med biter av appelsinskall.

Selbu Sjokolade med Nordisk Særpreg

Økologisk konfekt med nordiske sødmefylte vekster, viltvoksende og økologisk dyrkede. En konfekt-sjokolade som bare norden kan by på.

Esken inneholder 15 sjokoladebiter, tre av hver sort.

Til web butikken
Bringebær

Frisk i smak, lett
og smakfull.

Selbu Blå

Blåmuggosten bygger opp under sjokoladens søt-bitterhet.

Bjørk & Einer

En unik smaksopplevelse
av norsk natur.

Blåbær

Favorittbæret blant skogsbær.

Tyttebær

Frisk, syrlig, og lun i smaken.