Vinner Av «Årets Nykommer» Under Matfestival i Trondheim 2016.

Terje Løkås ved Meium Sjokoladefabrikk mottok prisen for Årets nykommer under Trøndersk Matfestival i Trondheim. Foto: Foto Torleif Kvinnesland.

Terje Løkås ved Meium Sjokoladefabrikk mottok prisen for Årets nykommer under Trøndersk Matfestival i Trondheim. Foto: Foto Torleif Kvinnesland.

Trøndersk Matfestival kåret Årets produkt i fem kategorier. Meium sjokolade fra Selbu vant prisen for årets nykommer med sin konfektsjokolade med øl.

I juryens begrunnelse heter det at Årets produkt er et spennende sjokoladeprodukt med gelé på ølsorter fra lokale bryggerier. Fantastisk håndverk, og gode konsistenser. Særlig IPA, Stjørdalsøl og Surøl falt i smak. Et innovativt produkt med særpreg.

Vi er svært stolte av å vinne en pris på Norges største Lokalmatfestival. Det hele startet for noen år siden med at vi utviklet en konfektmeny som smaker godt til forskjellige lokale og særpregede øltyper. I et meget positivt og velvillig samarbeid med Klostergården Håndbryggeri og Austmann Bryggeri har vi etter hvert smakt oss videre fram til, og videreutviklet kombinasjoner med smak av nye og spennende lokale øl-kvaliteter fra Trøndelag. Konfekt med aroma av lokalt øl skal altså nytes med andakt til den respektive øltypen. Foreløpig har vi utviklet fem forskjellige variasjoner av denne spesielle konfektsjokoladen med øl. Konfekten med sterkt humlepreget IPA (Humledugg), vellagret Surøl fra Austmann (Sura Bror), og Tautraølet ved navn  AlstadBerger som er et røykpreget øl fra Klostergården Håndbryggeri, har så langt vært mest populær, både hos juryen, og blant kundene. I tillegg presenterte vi en konfekt med Chilistout (et mørkt øl med mye alkohol og chili), og en konfekt med Byggvin, som alle tydeligvis falt i smak hos juryen, sier Terje Løkås og produksjonsleder hos Meium Sjokoladefabrikk i en kommentar.