Vår misjon

Vi går på jobb hver dag for å skape mest mulig spennende smaksopplevelser for våre kunder.

Våre verdier

Meium Sjokoladefabrikk sitt verdigrunnlag har vi kalt LEK, og det kommer fra lidenskap, eventyrlyst og kvalitet.

Lidenskap:

Vi elsker sjokolade og prosessen rundt det å skape nye smaker. Vi elsker også responsen fra våre kunder når vi lar dem prøve våre kreative verk – for det er dette som er med på å gi oss drivkraft når vi kreerer nye smaker.

Eventyrlyst:

Å tørre å være innovative og utforske nye ideer, og å være leken i søken etter nye muligheter. Både innen produktutvikling og i valg av salgskanaler.

Kvalitet:

Kvalitet handler om å bruke den tiden som kreves for å finne særpreg. Men også i valg av råvarer og i vår produksjon. Økologiske råvarer gir både bedre smak og gjør bedre for helsen. Det er spesielt viktig at smaken har en god kvalitet som helst overgår våre mål og vår fabelaktige målgruppes forventninger.

Vår historie

Meium sjokoladefabrikk startet i 2007

Meium sjokoladefabrikk startet i 2007 som Norges første økologiske sjokoladefabrikk, med ideen om å lage sjokolade og konfekt med Nordisk særpreg, med urter, bær og frukter fra Nordisk natur. Slik har vi utviklet oss til en bedrift som produserer og prøver ut en rekke særegne nordiske råvarer, og som kanskje aldri før har vært brukt i sjokolade. Vi samarbeider også med restauranter og kokker som ønsker å bruke konfekt med innslag av stedegne nordiske smaker. Vi holder til i Myrstadbygget på Tømra i Selbu kommune. Fabrikken ligger lett tilgjengelig langs turistveg 705 mot Røros og er lett synlig fra vegen. Vi har en Gårdsmatbutikk med et godt utvalg av konfekt og andre lokalproduserte produkter, blant annet et stort utvalg fra Bondens Markeds produkter. Meium Sjokoladefabrikk er medlem i Hanen og Bondens Marked.

En av våre spesialiteter er konfekt til forskjellig drikke, til vin, til øl, til kaffe og til te. Vi tar utgangspunkt i at hver kategori av drikke har en egen aromaprofil. Slik gir vi konfekten smak som passer perfekt til for eksempel kaffe, en utvalgt rødvin, hvitvin, champagne, eller et lokalbrygget øl.

Råvarer fra Nordisk skog og mark og sjø

Vi bruker alle slags smaksrike råvarer fra Nordisk skog og mark og sjø, fra røkt reinsdyrkjøtt fra Røros, til gulrot, tinnved, tyttebær, blåbær og tang, til bjørk og einer, tradisjonsrike norske oster som Selbu blå og lokalprodusert gammelost fra Sunndal, tradisjonsrikt øl og whisky fra Tautra, smaksrik honning mjød og alkoholsterk byggvin og mye mer. Vi lager også konfekt med røkpreget whisky fra den tradisjonsrike skotske whiskyregionen Islay. En annen morsom variant er konfekt med sigar.

Grensesprengende smaker

Vi har utviklet vår egen lakris, stenger og konfekt, en sukkerfri lakris, og lakrisgummi. Vi lager også mer tradisjonell konfekt med smaker fra andre matkulturer som kaffe, ingefær, pasjonsfrukt, appelsin, forskjellige citrusfrukter, tiramisu, aprikos, ja nær sagt alt mulig som smaker godt.

En del av råvarene høster og dyrker vi selv, og noe får vi fra andre lokale økologiske råvareprodusenter.

Produktfilosofi

Vi eksperimenterer mye med å lage sunnere sjokolade, og lager en del av den ferdige sjokoladen selv fra rå kakaobønner som vi kjøper direkte fra økologiske farmer. Vi lager også keto sjokolade og konfekt uten sukker med mange gode smaker av naturlige søtningsstoffer, med blant annet egenprodusert kokosfløte og klarnet smør (ghee) som vi også fremstiller selv. All sjokoladen er økologisk, og fabrikken er Debiosertifisert som godkjent økologisk sjokoladefabrikk. Melkeproduktene kjøper vi fra Røros Meieri.

Kreative forespørsler

Vi elsker utfordringer! Har du spesielle forespørsler som; kantine, bedriftsgaver, din egne skreddersydde konfektsjokolade, m.m.?

Send skjema og få en uforpliktende prat med oss.

Ring oss

Du er mer enn velkommen til å ringe oss om du trenger å spørre om noe!
+47 45 22 63 42

Besøk oss

Ta kontakt om du ønsker mer info om produkter eller om du ønsker samarbeid and business partnerships

Åpningstider

Mandag – Fredag
10 – 17
Lørdag / Søndag
Stengt