Slik finner du riktig drikke til sjokolade

  • 4 mai 2022
  • Terje Løkås

Opplev magien med konfekt og drikke

LEARNING TO SPEAK FLAVOR

På Meium Sjokoladefabrikk ønsker vi å åpne opp døren til smakens forunderlige verden. På norsk finnes det ingen direkte oversettelse av «flavor», noe som ofte fører til forvirring rundt begrepene smak, lukt og aroma. La oss ta deg med på en reise hvor vi utforsker den subtile kunsten å kombinere smak og aroma.

Sansene som guider oss

Smak er det vi opplever inne i munnen vår, inkludert tungen. Aroma og lukt, derimot, oppfattes inne i nesen og inkluderer alle aspekter av luktesansen. Når disse elementene møtes og forenes, skapes «flavor» – et helhetlig sanseinntrykk som fanger opp både smak og aroma i det vi kaller for en smaksprofil.

De 3 elementene i en smaksprofil

Aroma – Den himmelske duften

La deg forføre av de flyktige stoffene som løftes opp av våre nøye utvalgte ingredienser. Aromaen er hjerteslaget i smaksopplevelsen og vår ekspertise ligger i å balansere og fremheve de unike notene som tar deg med på en sansemessig berg-og-dalbane.

Smak – Den fortryllende symfonien

Våre håndlagde konfekter er mesterverk av smak, fra sødme til krydder, fra fruktighet til dybde. Hver bit gir en eksplosjon av smaksopplevelser som vil få deg til å gispe etter mer. Opplev en reise gjennom smakens vidunderlige landskap hos oss!

«Flavor» – Smakens magiske øyeblikk

Opplev det magiske øyeblikket når smak og aroma smelter sammen og skaper et helhetlig sanseinntrykk. Lukk øynene og la deg hengi deg til ren glede. Vår håndlagde konfektsjokolade er resultatet av nøye kuraterte smaksprofiler som tar deg med på en smaksreise uten sidestykke. Utforsk våre nøye utvalgte paringer som vil ta dine smaksløker til nye høyder!

Konfekt tilpasset ulike drikker

Alle hovedkategorier av vin og andre drikker har sin egen unike smaksprofil som harmonerer med liknende kombinasjoner. Hos Meium Sjokoladefabrikk legger vi stor vekt på å kombinere vår håndlagde konfekt med nøye utvalgte drikker for å skape en uforglemmelig smaksopplevelse.

Jo mer syre og tannin en rødvin inneholder, desto mer krevende er det å finne en balansert smaksprofil i konfekten. Derimot vil konfekt til kaffe, øl eller drinker dominert av bitterhet, syrlighet og mørk sjokolade gi oss et bredere spekter av mulige kombinasjoner.

Meium Sjokoladefabrikk er kjent for konfekten med sin distinkte smaksprofil og det enorme mangfoldet av smaker. Vi har nøye valgt ut noen få vintyper og andre drikker som perfekt matcher våre forskjellige smaksprofiler. Samtidig oppfordrer vi deg til å utforske flere typer kaffe, vin eller brennevin, da det noen ganger kan oppstå overraskende gode kombinasjoner.

Konfekt og drikke – en perfekt harmoni

Vin til sjokolade

Aromabilde for konfekt til drikke

  • Konfekt til Amarone og annen fyldig rødvin: lett krydret, frisk sødme, fruktig (light spicy, fresh sweetness, fruity).

  • Konfekt til Taylors portvin og annen hetvin: kraftig, krydret, tyngde (strong, rich, heavy, spicy).

  • Konfekt til søt hvitvin og dessertvin: syrlig fruktighet (fruity). Anbefalt vin: Trockenbeerenauslese/Eiswein.

  • Konfekt til rosévin: søtlig, lett krydret honningpreget syrlighet (sweet, slightly spicy, honeyed acidity).

  • Konfekt til kaffe: sterk, alkoholpreget, krydret, syrlig (strong, acidic, spicy alcohol).

  • Konfekt til øl: syrlig, bitter, krydret («tart» and bitter, strong spicy).

Utforsk din egen smaksreise og la nysgjerrigheten lede deg på oppdagelsesferden. Prøv deg frem med ulike kombinasjoner av kaffe, vin eller brennevin, og opplev de uventede og fantastiske smaksopplevelsene som kan oppstå. Meium Sjokoladefabrikk vil være din følgesvenn på denne kulinariske ekspedisjonen, og sammen vil vi skape minneverdige øyeblikk ved hvert eneste bitt.