Meium Sjokolade er en økologisk konfektfabrikk i Selbu kommune. Bedriften ble startet av Lillian Skillingstad og Terje Løkås i 2008. Siden har vi bidratt med smakfull økologisk konfekt og lakris – blant annet på Bondens marked og norske matfestivaler. Meium Sjokolade har lagt vekt på å utvikle konfekt med nordisk aroma, og en serie konfekt-menyer som passer perfekt til utvalgte vintyper, øl og kaffe. Vi anbefaler vår konfekt enten som aperitiff eller til dessert, eller ganske enkelt for ren nytelse av ekte naturlig aroma med nordisk særpreg.
Økologisk konfekt med nordiske sødmefylte vekster, viltvoksende og økologisk dyrkede. Med Nordiske urter, bær og frukter, blåmuggost, seterbrunost, bjørk og einer, multer, gulrot, og tørket elgkjøtt.
En konfekt-sjokolade som bare norden kan by på.
Vi lager tradisjonell nordisk konfekt med blant annet bjørk, einer og lokalt brygget øl. Multer, tinnved, tyttebær, blåbær og blåmuggost fra TINE Meieriet Selbu (Selbu Blå), seterbrunost, gulrot, tørket elgkjøtt eller reinkjøtt. Av våre mer eksotiske spesialiteter kan vi anbefale konfekt med røykpreget (peated) whisky fra whiskyregionen Islay vest i Skottland, konfekt med cognac eller sigar, og flere typer melkefri trøffel med kokosfløte.
Vi kan også tilby ekte økologisk lakris i forskjellige varianter, og en ren 70 % mørk sjokolade iblandet forskjellige krydderurter. Disse setter en ekstra spiss på den mørke sjokoladens balanserte bitter-syrlige aroma. Meiums konfektbit med Selbu Blå ble i 2011 nominert til årets matinnovasjonspris.
Meium Sjokolade er sertifisert for økologisk konfektproduksjon av Debio og kvalitetsgodkjent som gårdsmatbedrift av Mattilsynet. Vi benytter kun økologiske eller ferske råvarer i konfekten. Fløten og smøret får vi fra det økologiske Rørosmeieriet, og flere av råvarene produseres eller høstes i lokalmiljøet. Den økologiske sjokoladeråvaren kommer fra Peru og Ecuador.
Økologisk rålakris kjøper vi direkte fra produsent i Italia og Iran. For å sikre god økologisk kvalitet benytter vi en naturlig konserveringsmetode. Konfekten inneholder derfor ingen kjemisk fremstilte konserveringsmidler. For å hindre krystallisering av ganasjen (fyllet i konfektbitene) er konfekten tilsatt ca. 1 % glykosesirup av glutenfri økologisk hvetestivelse eller potetstivelse. Konfekten inneholder kun mengden økologisk rørsukker som ble tilsatt der sjokoladeråvaren er tilvirket.
Garanti og anvisning for lagring og oppbevaring av konfekten over lengre tid Under forutsetning av at konfekten oppbevares og behandles på riktig måte, garanterer vi en holdbarhet på inntil 2 måneder fra produksjonsdato. Konfekt må aldri eksponeres for direkte sollys eller ligge uinnpakket i kjøleskap. Høy varme, fuktighet og direkte sollys kan forårsake smelting, uttørking eller muggdannelse. Dette vil raskt redusere konfektens konsistens og friske aroma. Enkelte konfektbiter inneholder litt alkohol eller frisk frukt og bær, og disse er ekstra ømfintlige for varme og uttørking. Konfekten bør derfor oppbevares skyggefullt i romtemperatur.
Konfekt og sjokolade som lagres over lengre tid, bør ligge i lufttett plastforpakning som ikke avgir smak. Konfekten tåler nedfrysing i lufttett innpakning. Ved normal lagring over lengre tid (over 3 måneder) vil både smakskvalitet og konsistens reduseres noe. Ideelle forhold for oppbevaring av konfekt uten innpakning er ca. 16–18 grader og ca. 40–60 prosent luftfuktighet.
Vi ønsker deg en vidunderlig smaksopplevelse med Selbusjokoladen fra Meium Sjokolade. Lykke til med en vidunderlig smaksopplevelse – selbusjokoladen fra meium sjokoladefabrikk.
Meium Sjokoladefabrikk
Org. nr. 839161352
Selbuveien 639
7584 Selbustrand